Mieszkać na pomorzu i nie zrobić ryby??
To niedopuszczalne!
Dziś naprawiam ten błąd!
Polecam kotlety z mielonego z dorsza :)
Składniki:
- 0,5 kg mielonego z dorsza
- 1 cebula biała
- 1 jajo
- bułka tarta
- odrobina ziaren sezamu
- szczypta soli
- przyprawa do ryb (u mnie PRYMAT)
- olej rzepakowy do smażenia
Przyrządzenie:
Do mielonego z dorsza dodajemy jajo, pokrojoną w drobną kostkę cebulkę, przyprawę do ryb, sól, oraz trochę bułki tartej.
Całość łączymy ze sobą.
Formujemy kotlety o kształcie, jaki nam się podoba.
Na talerzy wysypujemy bułkę tartą i ziarna sezamu.
Mieszamy je, aby stworzyły nam fajną panierkę.
Gotowe kotlety panierujemy i smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym.
Do smaku możemy skropić je sokiem z cytryny!
Siedze w Norwegii, nalapalem ryb i jem jak prosty chlop prosto z patelni juz drugi miesiac. dam znac jak mi poszlo z Pani daniem ;)
OdpowiedzUsuńPrzemek