Polski schabowy w trochę innej odsłonie :)
Składniki:
- Kotlety schabowe
- Ser ricotta
- Czerwona cebula
- 1 ostra papryczka chilli
- sok z 1/2 limonki
- pieprz
- sól
- zioła prowansalskie
- jajo
- bułka tarta
- olej do smażenia
Przyrządzenie:
Kotlety schabowe roztłuc tłuczkiem, a następnie posypać solą i pieprzem.
Teraz przygotujemy nasz farsz.
Czerwoną cebulę oraz ostrą papryczkę kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do ricotty.
Następnie dosypujemy odrobinę pieprzu i zioła prowansalskie oraz wlewamy sok z limonki i całość łączymy ze sobą.
Gotowy farsz wykładamy na 1/2 kotleta schabowego i przykrywamy drugą połową, tak, aby powstała tzw. koperta.
I panierujemy tak jak tradycyjne schaboszczaki, czyli w roztrzepanym jaju i bułce tartej.
Smażymy na oleju w głębszym naczyniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz