poniedziałek, 8 lipca 2013

Koperty schabowe z ricottą i ostrą papryczką

Polski schabowy w trochę innej odsłonie :)

Składniki:
  • Kotlety schabowe
  • Ser ricotta
  • Czerwona cebula
  • 1 ostra papryczka chilli
  • sok z 1/2 limonki
  • pieprz
  • sól
  • zioła prowansalskie
  • jajo
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
Przyrządzenie:
Kotlety schabowe roztłuc tłuczkiem, a następnie posypać solą i pieprzem.
Teraz przygotujemy nasz farsz.
Czerwoną cebulę oraz ostrą papryczkę kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do ricotty.
Następnie dosypujemy odrobinę pieprzu i zioła prowansalskie oraz wlewamy sok z limonki i całość łączymy ze sobą.
Gotowy farsz wykładamy na 1/2 kotleta schabowego i przykrywamy drugą połową, tak, aby powstała tzw. koperta.
I panierujemy tak jak tradycyjne schaboszczaki, czyli w roztrzepanym jaju i bułce tartej.
Smażymy na oleju w głębszym naczyniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz