Jeden z moich ulubionych :)
Z ciemnym sosikiem :)
Prosty przepis,
jednakże czas wykonania dłuższy,
bo wołowinka potrzebuje więcej czasu,
aby zmięknąć.
Ale warto dłużej czekać na tak pyszny obiad!
Przepis na porcję dla 2 osób.
Składniki
- 0,5 kg wołowiny
- 2 średnie cebule
- sól czosnkowa PRYMAT
- przyprawa do gulaszu PRYMAT
- pieprz czarny ziarnisty PRYMAT
- odrobina mąki
- 1 l bulionu wołowego lub warzywnego
- oliwa/olej
Przyrządzenie:
Wołowinę kroimy w kostkę.
Smażymy na rozgrzanej oliwie/oleju.
Oprószamy odrobiną mąki.
Cebulę kroimy w cienkie piórka i również dodajemy do wołowiny.
Jak cebulka się zrumieni dolewamy bulion i dusimy mięso aż do miękkości.
Na koniec doprawiamy solą czosnkową oraz przyprawą do gulaszu.
Pieprz ziarnisty rozdrabiamy w moździerzu.
Świeżo zmielony pieprz daje o wiele więcej aromatu!
Dodajemy do gulaszu tyle ile uważamy.
I gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz