Przepis ten pokazuje,
w jak fantastyczny sposób możemy wykorzystać jajka ze święconki!
Po co zwyczajnie podawać je na talerzu,
jak można w kilka chwil przyrządzić z nich pyszną sałatkę!
Tym bardziej, że mamy wiosnę!
Kolorowa, wiosenna sałatka idealna na Wielkanocne Śniadanie!
Składniki:
- 4 jaja ugotowane na twardo
- 1 brokuł
- 2 pomidory
- 1 cebula czerwona
- 1 ogórek
- ser feta
- jogurt grecki
- sól
- pieprz
- 1 ząbek czosnku
- odrobina soku z cytryny
Przyrządzenie:
Brokuł gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. 5 minut, po czym studzimy.
Należy uważać, aby nie był za mocno dogotowany, ponieważ później nam się rozciapie w sałatce ;)
Pomidory, ogórka oraz fetę kroimy w kostkę, a cebulę w piórka.
Ugotowane na twardo jajka dzielimy na ćwiartki.
Do miseczki wykładamy wszystkie składniki partiami.
Sos przyrządzamy z jogurtu greckiego oraz wyciśniętego przez praskę czosnku.
Odrobinę solimy oraz pieprzymy i dodajemy mniej więcej 1-2 łyżeczki soku z cytryny.
Gotowym sosem polewamy naszą sałatkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz