Dziś udowodnię Wam, że nawet gdy mamy mało składników,
możemy przyrządzić pyszne danie.
Ta sałatka jest nie tylko sycąca, ale, co najważniejsze
-
bardzo wyrazista w swoim smaku.
Jest to przepis dla miłośników czosnku,
bo to on obok ogórka odgrywa tu główną rolę.
Składniki:
- opakowanie makaronu ryżowego
- 1 lub 2 średnie ogórki
- pęczek koperku
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki majonezu
Przyrządzenie:
Makaron gotujemy al'dente w lekko osolonej wodzie.
Zlewamy z wody i studzimy go.
Ogórki myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę i łączymy z makaronem.
Koperek siekamy drobno dodajemy do makaronu.
Ząbki czosnku wyciskamy przez praskę i mieszamy z majonezem.
Gotowy sos dodajemy do sałatki, a następnie łączymy wszystkie składniki ze sobą.
Sałatkę najlepiej wstawić do lodówki na min. 2 godz, aby się schłodziła, a smaki się "przegryzły" ze sobą.
Uwielbiam czosnek, więc sałatka jak najbardziej dla mnie:)
OdpowiedzUsuńW wolnej chwili zapraszam do udziału w konkursie:
http://apetytprzepisy.blogspot.co.uk/2014/03/konkurs-wielkanocny.html