piątek, 21 marca 2014

Wielkanocne jaja faszerowane

Wreszcie wiosna!!!!

Zaczynają się pierwsze przygotowania do świąt Wielkanocnych,
więc na blogu nie mogło zabraknąć przepisów na tę okazję :)

Dziś przygotowałam dla Was przepis na jaja faszerowane.

Tak jak w poprzednim przepisie na sałatkę
-
minimum składników, a maksimum smaku :)



Składniki:
  • 6 jaj ugotowanych na twardo
  • 1/3 papryki czerwonej
  • 2 łyżki majonezu
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz
Przyrządzenie:

Ugotowane na twardo jajka przekrajamy na pół i wydrążamy ze środka żółtko, które następnie rozdrabniamy widelcem.
Paprykę kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do żółtka wraz z majonezem.
Solimy i pieprzymy i łączymy wszystkie składniki ze sobą.
Gotowe nadzienie wykładamy na nasze spody jajek.
Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

I to wsio :) cała filozofia :)







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz