Wreszcie wiosna!!!!
Zaczynają się pierwsze przygotowania do świąt Wielkanocnych,
więc na blogu nie mogło zabraknąć przepisów na tę okazję :)
Dziś przygotowałam dla Was przepis na jaja faszerowane.
Tak jak w poprzednim przepisie na sałatkę
-
minimum składników, a maksimum smaku :)
Składniki:
- 6 jaj ugotowanych na twardo
- 1/3 papryki czerwonej
- 2 łyżki majonezu
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Przyrządzenie:
Ugotowane na twardo jajka przekrajamy na pół i wydrążamy ze środka żółtko, które następnie rozdrabniamy widelcem.
Paprykę kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do żółtka wraz z majonezem.
Solimy i pieprzymy i łączymy wszystkie składniki ze sobą.
Gotowe nadzienie wykładamy na nasze spody jajek.
Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
I to wsio :) cała filozofia :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz