piątek, 7 marca 2014

Śniadaniowe Croissanty z szynką i serem

Super proste i bardzo smaczne!!

Tylko kilka składników i mamy coś oryginalnego na śniadanie :)

Swoją drogą, to będę w końcu musiała wypróbować któryś z przepisów na ciasto francuskie.

Jak podejmę się tego zadania - na pewno dam znać!!



Składniki:
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • kilka plasterków ulubionej szynki
  • kilka plasterków sera żółtego
  • żółtko
Przyrządzenie:

Ciasto francuskie dzielimy na połowę, a następnie wykrajamy z niego trójkąty.
Szynkę i ser kroimy w paseczki i wykładamy na każdy trójkąt z ciasta.
Zawijamy w rogaliki, po czym wierzch smarujemy rozkłóconym żółtkiem.
Pieczemy w 180 stopniach do czasu, aż nasze croissanty nabiorą złotego koloru.




2 komentarze: