Super proste i bardzo smaczne!!
Tylko kilka składników i mamy coś oryginalnego na śniadanie :)
Swoją drogą, to będę w końcu musiała wypróbować któryś z przepisów na ciasto francuskie.
Jak podejmę się tego zadania - na pewno dam znać!!
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- kilka plasterków ulubionej szynki
- kilka plasterków sera żółtego
- żółtko
Przyrządzenie:
Ciasto francuskie dzielimy na połowę, a następnie wykrajamy z niego trójkąty.
Szynkę i ser kroimy w paseczki i wykładamy na każdy trójkąt z ciasta.
Zawijamy w rogaliki, po czym wierzch smarujemy rozkłóconym żółtkiem.
Pieczemy w 180 stopniach do czasu, aż nasze croissanty nabiorą złotego koloru.
Pyszne rogaliki ;) Małe pychotki ;)
OdpowiedzUsuńPyszne :)
OdpowiedzUsuń