niedziela, 21 lipca 2013

Szybkie tagliatelle z kurczakiem w sosie śmietanowo-pieczarkowym

Czyli pomysł na szybki obiad :) zanim makaron się ugotuje, to sosik będzie gotowy :)

Składniki:
  • Pierś z kurczaka
  • Pieczarki
  • Cebula czerwona
  • 250 ml śmietanki słodkiej 18%
  • Sól
  • Pieprz
  • Ostra papryka
  • Natka pietruszki
  • Olej lub oliwa do smażenia
  • Makaron tagliatelle
Przyrządzenie:
Makaron gotujemy al dente - czyli na półtwardo.
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię na rozgrzany olej lub oliwę, po czym solimy i pieprzymy.
Smażymy na złoty kolor, a następnie dorzucamy pokrojone pieczarki.
Jak pieczarki będą złociste dodajemy pokrojoną w piórka cebulę.
Wystarczy jak cebulka się zeszkli i nie będzie tak twarda, wtedy wlewamy śmietankę.
Zmniejszamy ogień i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką .
Ugotowany makaron przekładamy na talerz i polewamy sosem.
Wierzch dekorujemy posiekaną natką pietruszki.

1 komentarz:

  1. Zapraszam sałatkę makaronową z przepisu sławnej dietetyczki Gillian McKeith. Z jej usług korzysta rodzina królewska z Anglii i Demi Moor http://gillianmckeith.pl/przepisy-gillian-mckeith/salatka-makaronowa/

    OdpowiedzUsuń