U mnie podane z ziemniakami gotowanymi z masełkiem i szczypiorkiem oraz gotowanymi brokułami.
Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- szpinak mrożony 1/3 paczki
- szynka szwarcwaldzka
- 2 ząbki czosnku
- odrobina masła
- sól
- pieprz
- 1 jajo
- bułka tarta
- olej
Przyrządzenie:
Pierś z kurczaka pociąć na kotlety, lekko roztłuc tłuczkiem.
Osolić, popieprzyć z obu stron.
Na patelni rozpuścić masełko i wrzucić na nie czosnek wyciśnięty przez praskę.
Do czosnku dodać mrożony szpinak. Jak rozmięknie to dodać szczyptę soli.
Na gotowy kotlet z piersi kładziemy plasterek szynki szwarcwaldzkiej, następnie nakładamy szpinak rozsmarowując po całym plastrze szynki.
Zawijamy w rulon, po czym panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Smażymy w głębokim oleju na średnim ogniu tak, aby nabrały złotego koloru.
Lubię takie roladki, idealny obiad.
OdpowiedzUsuń