piątek, 25 stycznia 2013

Racuchy z jabłkami

Nic dodać nic ująć :)

Składniki:
  • 3 duże jabłka
  • 1,5 szkl. mąki
  • 1 szkl. mleka
  • szczypta soli
  • 1 jajo
  • olej do smażenia
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier puder do posypania
Przygotowanie:
Jabłka trzemy na tarce o średnich oczkach.
Dodajemy mąkę, mleko, jajo, odrobinę soli i proszek do pieczenia.
Wyrabiamy ciasto. Powinno być dość gęste, by nie kleiło się na patelni.
Smażymy placuszki na rozgrzanym oleju.
Po usmażeniu kładziemy na ręczniki papierowym, żeby odsączyć od tłuszczu.
Gotowe racuchy posypujemy cukrem pudrem :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz