Na pewno każdy z Was ma swój przepis na tą sałatkę.
Ja też mam swój i chciałabym się nim z Wami podzielić.
Składniki:
- 1 kapusta pekińska
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 2 średnie cebule białe
- 1 papryka
- 1 puszka kukurydzy
- pół słoika ogórków konserwowych
- majonez
- ketchup
- przyprawa kebab shoarma z Kamisa (może być też inna do kebabu lub gyrosa. Ja używam tej, bo lubię intensywny smak)
- odrobina oleju lub oliwy do smażenia
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę i doprawiamy przyprawą do kebabu, smażymy na oleju lub oliwie.
Jak kurczak się przypiecze, to wrzucamy cebulkę pokrojoną w piórka i smażymy tak długo, aż zmięknie.
Kapustę pekińską kroimy w paseczki, a paprykę i ogórki w kosteczkę.
Potem już układamy warstwami. Ja robię to tak jak na zdjęciach:
- Część usmażonej piesi z cebulką
- Część kapusty pekińskiej
- Kukurydza
- Majonez
- Ketchup
- Znów część pekińskiej
- Reszta kurczaka
- Papryka
- Majonez
- Ketchup
- Na wierzch reszta pekińskiej
Sałatka jest na prawdę pycha :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz